«Чим запивають суші?» або які напої подати до страв японської кухні

Не всі шанувальники суші знають, які напої підходять до цієї страви найкраще. Щоб підкреслити смак та сповна насолодитися стравою, варто ознайомитися з переліком напоїв, які відмінно будуть смакувати в поєднанні з сушами. Про це і поговоримо далі.

Якісні продукти для японської кухні представлені на сайті «Плюс – Пак Україна», де реалізація товару ведеться напряму від виробника: https://plus-pack.com.ua/ua/g112670119-produkty-horeca. Таким чином можна отримати оригінальну продукцію без переплат. Всі продукти для суші сертифіковані та відповідають заявленим характеристикам. Їх можна купити гуртом для власного ресторану чи в роздріб для приготування смачної страви вдома.

Якісні продукти для японської кухні: чим запивати суші

  • Саке. Це один із традиційних напоїв, який можна подавати разом з сушами чи іншими стравами східної кухні. Свіжі продукти для японської кухні відмінно поєднуються з рисовою горілкою, яку п’ють у підігрітому вигляді в холодну погоду, і в охолодженому влітку.
  • Пиво. Деякі гурмани люблять поєднання суші та цього алкогольного напою, який добре підкреслює смакові особливості страви. Ідеальним рішенням для цього стане світлий сорт пива, який не має своєрідного гіркого присмаку.
  • Вино. До страв японської кухні можна подати біле чи рожеве вино, яке точно підкреслить смак морепродуктів.

Серед безалкогольних напоїв можна подавати зелений чай. Він добре втамовує спрагу в спекотну погоду та смакує до суші. Відмінною альтернативою йому може стати трав’яний чай. Головне — заварювати його в порцелянових місткостях за всіма правилами.

Якими повинні бути продукти для суші

Тільки свіжі продукти для суші допоможуть створити справжній кулінарний шедевр. Їх краще купити в інтернет-магазині, який має сертифікати відповідності на власну продукцію. Для ресторану чи закладу громадського харчування краще робити замовлення оптом, щоб заощадити кошти та забезпечити кухню необхідними інгредієнтами.

Подаючи японські страви, не варто забувати, що до них не можна подавати європейські міцні спиртні напої. Вони переб’ють смак основної страви та перетворять трапезу на звичайне поїдання закуски.

Також не поєднується з сушами червоне вино, яке не можна подавати з морепродуктами. Те саме можна сказати й про каву або квас.

Знаючи прості правила подачі японських страв, можна грамотно організувати будь-яке міроприємство та перетворити його на приємне дозвілля.